Замовити дзвінок

Заповніть цю форму і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.

HostПісля створення сайту, настає момент коли потрібно перенести сайт з хосту розробника (веб студії), на Ваш (орендований). Однак постає питання як його обрати, а для декого загадка, що ж таке хостинг? Ось кілька порад які допоможуть Вам зберегти дорогоцінні час та нерви.

Що таке хостинг? 

Хостинг – це фізичне місце де знаходиться Ваш сайт. Його орендують в хостингових компаній.

Чому сайт не може знаходитись в мене на комп’ютері? 

Хостингові компанії використовують дуже потужні комп’ютери для обслуговування серверів, а також спеціальне програмне забезпечення яке потребує певних знань для управління ними. Звичайний ПК не зможе забезпечити потрібної швидкодії.

Чому сайт не може знаходитись на хості розробника? 

Чим більше сайтів на одному IP тим менша їх швидкодія, тому ми завжди рекомендуємо брати в хостовика виділене IP, а за можливості і виділений сервер. До того ж, є частими випадки коли недобросовісні розробники які працюють без контрактів, не повертають пізніше вже розрекламований сайт його власникам.

Як обрати хостинг? 

Хостингову компанію в якої Ви орендуватиме хост, потрібно обирати по таких параметрах:

- Хостинг повинен бути платним, безкоштовний сир лише у мишоловці і заливши свій веб сайт на такий хостинг, Ви скоріше за все його втратите.

- Розташування серверів повинне бути фізично в тому регіоні, де Ви маєте намір працювати. Наприклад для швидкої роботи сайту у Львові, Тернополі, Чернівцях, чи загалом в Україні сервер повинен бути в Україні. Це забезпечить швидшу відповідь на запити браузера до веб сайту.

- Дискова квота (місце на диску) повинне відповідати розміру сайту + сумарному розміру бекапів + запас на майбутній ріст сайту. Адже додаючи на сайт нові файли, статті, фото Ви збільшуєте його розмір. Також, якщо на сервері буде створена поштова скринька, враховуйте місце для неї також.

- Версія PHP на сервері повинна відповідати релізам PHP. У застарілих версій швидкодія буде нижчою.

- Знайдіть відгуки про хостингову компанія в кількох незалежних джерелах. Потрібно дізнатись чи стабільно він працює і наскільки персонал готовий допомогти. Адже це часто необхідно після хакерських атак чи інших інцидентах.

 

Якщо Вам потрібно розробити сайт і зберегти нерви, довіртесь команді веб студії Webland!

 

Tweet