Замовити дзвінок

Заповніть цю форму і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.

Domain NameЩоб користувачі інтернету були в змозі знайти ваш сайт, вам потрібно витратити якийсь час на оптимізацію для пошукових систем, також відому як SEO. Одним з перших рішень при створенні вашого веб-сайту є вибір доменного імені. Мало того, що це допоможе вам оптимізувати вашу позицію в Google, ще й ваші майбутні клієнти зможуть знайти вас легше.

Сьогодні ми обговоримо доменне ім'я, його важливість, і як його вибрати.

 

 

Що таке доменне ім'я?

Доменне ім'я є частиною вашої URL (адреси сайту) без WWW. наприклад «yourdomain.com». Воно сприяє ідентичності вашого сайту. Домен як правило має від 3 до 63 символів і повинен включати в себе ключові слова пов'язані з  вашим бізнесом. Наприклад, якщо ви флорист, то буде дуже добре, щоб в доменному імені було це слово, наприклад «florist.com.ua».

 

Регіональність

При виборі домену також важливим є фактор регіональності. Тобто де ви плануєте «розкручувати» сайт. Наприклад, «florist.com.ua» буде чудовим доменом для роботи по всій Україні, або кількох її областях, але для роботи лише в Київській області, кращим варіантом буде «florist.kiev.ua», оскільки пошукові системи будуть прив'язувати ваш сайт до Київського регіону за рахунок слова «kiev» в домені.

 

Важливість доменного імені

Доменне ім'я - дуже важливий інструментом вашого успіху. В ідеалі ви повинні знайти ефективне доменне ім'я, яке буде демонструвати ваш бізнес, а також буде легко запам'ятовуватись. Не поспішайте, зробіть своє дослідження, бо як тільки ви купите доменне ім'я -не так легко його змінити, особливо коли ви намагаєтеся зробити ваш бренд відомим. З точки зору SEO, ваше доменне ім'я має містити ключові слова, бути коротким і унікальним.

 

Домен зайнятий

Лихо, доменне ім'я, яке ви хочете, може бути недоступне. Не переживайте! Можна вибрати інше розширення домену (.com .net .ca .org). Також можна використати займенник чи множину, або додати слово наприклад «nash-florist.com.ua».

 

Захист бренду

Зібрались «захопити світ»? Наявність декількох доменів може допомогти захистити свій бренд. Можна купити домени зі всіма популярними приставками ( .com / .net / .org ), щоб забезпечити свою унікальність.

 

Покупка домену

Домени насправді не купують – їх орендують в компаній що спеціалізуються на цьому. Зазвичай на рік, і за потреби продовжують термін. Для деяких доменних імен потрібно подавати документи про наявність торгової марки (.ua), або для ідентифікації адміністратора (.ru).

 

Домен і СЕО

SEO просування робиться для доменного імені, тож змінивши його ваш рейтинг (позиції) в пошукових системах буде втрачено.

 

Домен - не хостинг

Доменне ім’я це «адреса» вашого сайту в глобальній мережі. Не потрібно плутати його з хостингом – фізичним місцем зберігання файлів вашого сайту.

 

Безкоштовний домен

Деякі «не дуже чесні» веб студії можуть запропонувати розмістити ваш сайт в них на безкоштовному домені. Наприклад студія «super-site.com» запропонує вам домен «florist.super-site.com». Не варто цього робити, оскільки це домен другого рівня (субдомен), який прив'язаний до основного і ніяких юридичних прав на нього ви мати не будете. Таким чином припинивши співпрацю з такою студією, клієнти часто залишаються без нічого.

 

Tweet